134.000 reizigers

NS vervoerde recordaantal reizigers naar Dutch Grand Prix

Formule 1-fans op circuit Zandvoort
Foto: 134.000 Formule 1-fans reizen op met de trein naar Zandvoort. kivnl

De NS vervoerde afgelopen weekend een recordaantal van ruim 134.000 bezoekers naar Zandvoort voor de Grand Prix. “In de geschiedenis van het evenement zijn nog nooit zo veel mensen met de trein naar Zandvoort gekomen”, laat de NS weten. Door het regenachtige weer hebben meer mensen de trein genomen naar het race-evenement. De sfeer in de treinen en stations was het hele weekend “feestelijk”, aldus de NS.

Een woordvoerder liet weten dat er een zondagavond nog een kleine rij stond op het station. Er reden de hele avond twaalf treinen per uur vanaf Zandvoort. “De sfeer is goed, maar dat is ook wel logisch”, aldus de woordvoerder, waarmee hij doelt op de winst van Max Verstappen.

Scherpte

Ook NS-regiodirecteur Irma Winkenius kijkt terug op een goed weekend. “We doen dit natuurlijk ook al voor de derde keer. Ik heb bij elk treinstel op het station personeel zien staan dat ervoor zorgde dat de mensen naar de juiste plek gingen. Die scherpte zit er nu echt wel in.”

De organisatie van de race laat weten dat het openbaar vervoer goed op de weersvoorspellingen heeft ingespeeld. “Dat is een compliment waard”, aldus sportief directeur Jan Lammers.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP