Provincie Flevoland

Negentien dagen geen treinen op de Flevolijn

Trein in Flevoland
Foto: negentien dagen lang geen treinen op de Flevolijn Marijs Jan

Door werkzaamheden aan het spoor is er vanaf zaterdag 12 augustus tot en met 3 september weinig tot geen treinverkeer mogelijk op de Flevolijn (Weesp-Lelystad). Dat meldt de NS. Rondom het weekend dat festival Lowlands plaatsvindt, rijden de treinen wel.

Tussen Weesp, Naarden-Bussum en Almere Oostvaarders rijden van 12 tot en met 17 augustus geen treinen . Het treinverkeer op het tweede deel van het traject, tussen Almere Oostvaarders en Dronten, is van 22 augustus tot en met 3 september gestremd. De verbinding naar Groningen, Leeuwarden en Amsterdam gaat met een omweg via Amersfoort.

Daarnaast ligt op 22 en 31 augustus en 2 en 3 september het treinverkeer tussen Almere Centrum en Almere Oostvaarders plat. De NS zet, gedurende de negentien dagen dat er werkzaamheden plaatsvinden, stop- en snelbussen in op het gehele traject.

Festivalgangers

Festival Lowlands, dat plaatsvindt van 18 tot en met 21 augustus in Biddinghuizen, is per trein en pendelbus goed bereikbaar vanaf 17 augustus na 10.30 uur. De pendelbussen vertrekken vanaf de stations van Dronten en Lelystad. Festivalgangers uit de richting Noord-Holland die al vroeger hun tentje op willen zetten, moeten omreizen of een snelbus en Sprinter nemen naar Lelystad.

Afname

Reizigersvereniging Rover sloeg eerder deze week alarm over de algehele afname van het aantal treinen in Flevoland. Ze heeft de provincie en verschillende gemeenteraden in een brief gewaarschuwd voor een drastische vermindering van treindiensten.

Lees ook

Onderwerpen: ,

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP