Augustus

Werkzaamheden aan het spoor in Almere

Almere Centrum station
Foto: Werkzaamheden op het spoor in Almere Konrad Krajewski

Mensen die van en naar Almere willen reizen krijgen in de maand augustus met de nodige hinder te maken. Gedurende drie weken worden er elke week ergens op een traject richting Almere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het spoor. NS komt de reizigers tegemoet waar het kan met een aangepaste dienstregeling en de inzet van snel- en stopbussen.

Het betreft dus drie onderhoudsklussen op drie trajecten die naar of via Almere voeren. Van maandag 7 augustus 4.00 uur tot en met zaterdag 12 augustus 02:00 wordt er gewerkt op het traject Schiphol Airport-Lelystad Centrum. NS rijdt dan met een aangepaste dienstregelingen waarbij er vrijwel zeker geen sprake zal zijn van vertragingen, ijs en weder dienende.

De tweede klus die ProRail laat uitvoeren vindt plaats aan het spoor tussen Weesp en Almere Oostvaarders. Dit staat gepland voor zaterdag 12 augustus 03:40 tot en met donderdag 17 augustus 10:30. Er worden dan dwarsliggers en spoorstaven vernieuwd en er wordt gewerkt aan de bovenleiding. Tegelijkertijd worden er een aantal kleine, maar dringende klusjes op op en rond station Almere Centrum uitgevoerd. Reizigers van Weesp naar Almere Oostvaarders vice versa worden door NS vervoerd met stop- en snelbussen. Hier geldt een extra reistijd van een half uur, waarmee rekening moet worden gehouden.

Van dinsdag 22 augustus 04:00 tot en met maandag 4 september 02:00 wordt er onderhoud gepleegd aan het spoor tussen Almere Oostvaarders en Dronten. Ook hier worden spoorstaven en dwarsliggers vernieuwd en zijn er verschillende werkzaamheden aan de bovenleiding. In Lelystad wordt er een railinzetplaats vernieuwd en er vinden diverse kabelwerkzaamheden plaats.Gedurende deze week worden reizigers tussen beide plaatsen vervoerd met (extra) stopbussen. Reizigers kunnen de bus nemen op de stations Almere Oostvaarders, Lelystad Centrum en Dronten. Men dient rekening te houden met een extra reistijd van een half uur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Jeroen Baldwin