Code geel

Bliksem hindert treinverkeer op meerdere plekken

Blikseminslag
Foto: Blikseminslag hindert treinverkeer Nikolay Zaborskikh

Op meerdere spoorlijnen heeft het treinverkeer hinder ondervonden door blikseminslag. Het treinverkeer tussen Den Bosch en Nijmegen en Den Bosch en Utrecht kwam in de ochtend volledig stil te liggen. De NS laat weten bussen in te zetten, aldus de berichtgeving van persbureau ANP. 

Tussen Schiphol, Amsterdam en Utrecht kunnen door blikseminslag minder intercity’s rijden, laat de NS weten. Daar valt de vertraging relatief mee, met ongeveer een kwartier.

Blikseminslagen bij Oss en in de buurt van Geldermalsen hebben meer impact. Daar kunnen tijdelijk helemaal geen treinen meer rijden. De NS heeft bussen ingezet. Op de lijn van Utrecht naar het zuiden duurt dat naar verwachting tot 12.30 uur, de lijn van Den Bosch naar Nijmegen blijft waarschijnlijk nog een uur langer platliggen. “We werken hard aan het herstel”, laat spoorbeheerder ProRail weten.

Code geel

Het KNMI heeft voor het westen en midden van Nederland een waarschuwing code geel afgegeven vanwege onweersbuien. Ook is er kans op hagel en windstoten tot 70 kilometer per uur en lokaal veel neerslag in korte tijd. De buien trekken de gedurende de dag verder oostwaarts. De waarschuwing geldt voor alle provincies, behalve Groningen, Drenthe, Overijssel en Limburg.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP