Deelfiets

NS plaatst honderden extra OV-fietsen op Amsterdamse stations

OV-fiets NS
Extra OV-fietsen moeten nog meer reizigers de mogelijkheid geven naar hun eindbestemming te fietsen.

De NS breidt het aantal OV-fietsen aanzienlijk uit op verschillende Nederlandse stations. De komende periode worden er in totaal 1450 nieuwe blauw-gele huurfietsen extra geplaatst. Met name in Amsterdam krijgen reizigers de beschikking over een groter aanbod deelfietsen. 

De eerste 650 nieuwe OV-fietsen zijn al neergezet, in onder meer Tilburg, Amsterdam en Leiden. Eind september volgen de overige 800 fietsen. Die komen te staan bij de Amsterdamse stations Centraal, Sloterdijk, Amstel, Zuid en RAI.

De fietsen zijn populair en het komt geregeld voor dat reizigers misgrijpen. Tot nu toe bood de NS al 21.500 OV-fietsen aan op bijna driehonderd locaties door heel Nederland. Sinds de start in 2008 is het aantal ritjes gegroeid naar ruim 5 miljoen per jaar. De week van 5 tot en met 11 juni was een recordweek voor de OV-fiets. Nooit eerder werden er in één week zoveel fietsen gehuurd. Het aantal ritten steeg toen met 15 procent vergeleken met dezelfde week vorig jaar.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer