Emissievrij

VDL Bus & Coach presenteert innovaties op Busworld 2023

EBS-VDLBus&Coach
De VDL Citea. Foto: VDL Bus & Coach

VDL Bus & Coach heeft aangekondigd dat ze aanwezig zijn op Busworld 2023, de vakbeurs voor bussen en coaches in Europa. Onder het thema ‘Experience tomorrow’s mobility, today’ zullen ze hun nieuwste innovaties tentoonstellen. Dat laat het bedrijf weten in een persverklaring

VDL Bus & Coach zal de nieuwe generatie van Citea tonen tijdens de beurs. Deze bus werd in 2022 geïntroduceerd op Innotrans, een beurs in Berlijn. VDL zal tijdens Busworld de nieuwste innovaties van deze volledig emissievrije bus bekend maken. “Deze ontwikkelingen vloeien voort uit onze langetermijnstrategie op het gebied van duurzame mobiliteit, waarin we streven naar het behalen van diverse doelstellingen in het personenvervoer”, zegt de Brabantse bussenbouwer daarover.

VDL Bus & Coach wil ook het belang van samenwerking tussen ketenpartners benadrukken en beweert dat ze verschuiven van producent naar systeempartner. “Op Busworld zullen niet alleen producten van VDL Bus & Coach worden getoond, maar ook producten van andere VDL-bedrijven, die actief zijn op het gebied van energietransitie.”

Nieuwe fabriek

Een ander opmerkelijk aspect van de beurs zal de showcase zijn van de nieuwe, volledig energieneutrale productiefaciliteit van VDL Bus & Coach in Roeselare. Hoewel de fabriek pas in de eerste helft van 2024 officieel wordt geopend, is deze al operationeel en wordt gepresenteerd als een voorbeeld van duurzaamheid en innovatie, met zonnepanelen op het dak, vloerverwarming en groene daken.

Naast de nieuwe generatie Citea zal VDL Bus & Coach ook hun visie op touringcars presenteren, waarbij het innovatieplatform van de derde generatie VDL Futura een prominente rol zal spelen.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer