Baden-Württenberg

Ebusco levert 2.2 bussen aan Duitse vervoerder

Ebusco 2.2 en lader (foto: Ebusco)
Foto: De Ebusco 2.2 bus. Ebusco

Ebusco heeft een nieuw contract getekend met Südwestdeutsche Landesverkehrs-GmbH (SWEG). Het gaat om een levering van maximaal 25 Ebusco 2.2 bussen in 12-meter uitvoering. De elektrische bussen gaan rijden in de regio van Baden-Württemberg.

“We zijn blij dat SWEG wederom kiest voor Ebusco. De Ebusco 2.2 is een betrouwbare en energiezuinige bus en daarmee een goede keuze voor deze vervoerder. We kijken er dan ook naar uit om onze samenwerking met SWEG voort te zetten en samen onze weg naar zero emissie te vervolgen”, aldus Wolfgang Hackauf, Sales Director bij Ebusco.

Eerder plaatste de Duitse busvervoerder al een order voor 10 Ebusco 2.2 12-meter bussen, waarvan de eerste inmiddels in operatie zijn. Het gaat om low floor-bussen, uitgevoerd met twee deuren en een uitgebreid batterijpakket (>400 kWh). “Na onze eerste ervaringen met de Ebusco 2.2 zijn we vooral onder de indruk van de lange actieradius van de voertuigen. We zijn erg blij dat we met dit contract het gebruik van elektromobiliteit in onze operatie verder kunnen uitbreiden en zo onze vloot nog milieuvriendelijker kunnen maken”, aldus Thilo Grabo, directeur van SWEG.

Südwestdeutsche Landesverkehrs GmbH (SWEG) is een openbaar vervoersbedrijf in het zuidwesten van Duitsland. Samen met haar dochterondernemingen beheert zij een vloot van ongeveer 470 bussen. De vervoerder is van plan de elektrische bussen van Ebusco in te zetten in de regio Baden-Württemberg.

Capaciteit

De elektrische bussen van het Deurnese bedrijf rijden al in steden als Berlijn, München en Frankfurt. De bus staat bekend om een laag energieverbruik en een hoge batterijcapaciteit. De Ebusco 2.2 wordt standaard uitgevoerd met LFP-batterijen en beschikt afhankelijk van de gekozen capaciteit over een range van tot wel 450 km.

Naar verwachting zullen de bussen zo’n 60.000 km per jaar afleggen, goed voor een besparing van zo’n 55.000 kilogram CO2 en meer dan 90.000 gram stikstof per bus op jaarbasis.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer

1 reactie op “Ebusco levert 2.2 bussen aan Duitse vervoerder”

Cornelius Koelewijn|11.07.23|14:15

Regio Baden-Württemberg? Baden-Württemberg is een Bundesland zo groot als Nederland… Dus iets preciezer kan geen kwaad.