Gezondheidsraad

Nederlandse Influenza Stichting: ‘Bied ov-personeel griepprik aan’

Vaccinatie
Foto: Vaccinatie Arturs Budkevics

De Gezondheidsraad heeft onlangs een nieuw advies uitgebracht om nieuwe doelgroepen een griepvaccinatie te geven. Eén van deze doelgroepen is de openbaar vervoersector. De Nederlandse Influenza Stichting organiseerde afgelopen week een informatiebijeenkomst om het nieuwe advies te bespreken. 

‘Uit het gesprek bleek dat experts het eens zijn. Voor medewerkers die in een omgeving werken waarin zij veel met (kwetsbare) mensen in contact komen is het van collectief belang om een griepvaccinatie te nemen, In het belang van de kwetsbaren voor wie de griep weldegelijk gevaarlijk kan zijn. Maar ook om zichzelf te beschermen, aangezien zij niet altijd afstand kunnen houden tot mensen met een besmettelijke luchtweginfectie’, stelt de Nederlandse Influenza Stichting in een persverklaring.

De nieuwe doelgroepen die nu ook geadviseerd worden om een griepvaccinatie te nemen zijn onder meer openbaar vervoer, onderwijs en de kinderopvang. Mogelijk uitval van treinen, bussen, trams of metro’s als gevolg van personeel met de griep heeft een groot effect op de samenleving. ‘Het is van groot maatschappelijk belang dat ov-personeel zich beschermt tegen de griep. Ook omdat ze dagelijks in contact komen met kwetsbaren voor wie griep levensgevaarlijk kan zijn. Daarom dienen ze van hun werkgever een griepprik aangeboden te krijgen’, stelt de stichting.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer