Overname

EBS, Arriva en Connexxion samen aan tafel over concessies Lelystad en IJsselmond

EBS Wilko Mol
Foto: Ceo van EBS Wilko Mol.

De vervoersmaatschappijen Arriva, Connexxion en EBS hebben vorige week een overleg gehad over de overgang van de concessies Lelystad en IJsselmond naar EBS op 10 december van dit jaar. Dat laat bestuurder CNV Stads- en Streekvervoer weten in een openbare brief. 

In de brief, die vandaag werd gepubliceerd, staat een verslag van de gesprekken die een week geleden op maandag 19 juni gevoerd zijn tussen de drie partijen. In de ochtend vond er overleg plaats over de overgang van de concessie Lelystad van Arriva naar EBS. In de middag zat laatstgenoemde partij aan tafel met Connexxion over de overname van de concessie IJsselmond. In december 2023 gaan beide concessies samen over naar IJssel-Vecht. Keolis moest deze concessie in 2022 overdragen aan EBS vanwege gesjoemel.

In de gesprekken kwamen allerlei verschillende thema’s aan bod. Het uitgangspunt is het afsprakendocument IJssel-Vecht 2022. Dit document dient als basis voor beide overgangen en wordt aangepast waar dat nodig is.
Onderwerpen zoals; personeelszaken, pensioen, verlof, medezeggenschap en de standplaats kwamen uitgebreid aan bod.

Hoe de overname precies gaat lopen is een vraag waarop het antwoord nog niet gegeven kan worden. Eerst worden er nog tenminste zes informatiebijeenkomsten georganiseerd voor betrokken personeel.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer