Internationaal

Ebusco levert bussen voor Keolis in Stockholm

Ebusco 3.0-bus voor de Bijenkorf.
Ebusco 3.0-bus voor de Bijenkorf. Foto: Ebusco

Ebusco heeft een contract getekend met Keolis Sverige voor de levering van maximaal 125 Ebusco 3.0 12-meter bussen aan de Zweedse hoofdstad Stockholm. De levering van de eerste 50 bussen staat gepland voor 2024 en de overige 75 bussen staan als optie voor 2025 op de planning. 

Keolis heeft de aanbesteding E42 in en rondom Stockholm gewonnen. In de Zweedse hoofdstad reizen dagelijks bijna 800.000 mensen met het openbaar vervoer. De vervoersmaatschappij is buiten de hoofdstad ook actief in Västra Götaland, Uppland, Värmland, Dalarna en Skåne. In totaal zijn er in Zweden zo’n 5.000 mensen werkzaam voor Keolis.

Laag energieverbruik

De Ebusco 3.0 12-meter bussen zullen worden uitgerust met een >350 kWh batterijpakket. “Met de aankoop van in eerste instantie 50 lichtgewicht 3.0 bussen kan Keolis rekenen op een laag energieverbruik, waarmee zij bijdragen aan een goed ontwikkeld, gemakkelijk toegankelijk en betrouwbaar openbaar vervoer in en rondom de Zweedse hoofdstad’, aldus Ebusco in een persverklaring. Onlangs maakte de busbouwer bekend de eerste 3.0 bussen te leveren in Nederland aan Transdev, de vervoerder in de Gooi en Vechtstreek.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer