Transdev

Ebusco levert eerste 3.0 bussen aan Gooi en Vechtstreek

Ebsuco 3.0
Foto: De Ebusco 3.0 tijdens de presentatie. Foto: Ebusco

Ebusco start met de uitlevering van de Ebusco 3.0 uit de serieproductie. Het gaat om 12-meter bussen die in de Gooi en Vechtstreek voor Transdev de weg op gaan. Dat laat het bedrijf weten in een persverklaring. 

‘Met de uitlevering heeft Transdev een Nederlandse primeur. De Ebusco 3.0 is gemaakt van composiet. Met zijn lichtgewicht body staat de bus bekend om een laag energieverbruik en hoog bereik’, stelt het bedrijf. Het is niet voor het eerst dat Transdev met Ebusco bussen de weg op gaat. In 2020 voegde het moederbedrijf van onder meer Connexxion en Hermes al 156 Ebusco 2.2 bussen aan haar vloot toe.

Manu Lageirse, CEO van Transdev Nederland, is blij de nieuwste serie aan zijn vloot toe te voegen. “Met de Ebusco 2.2 bussen besparen we jaarlijks al zo’n 15 miljoen kilogram CO2. Met de Ebusco 3.0 zetten we wederom een grote stap voorwaarts in onze vergroeningsstrategie. We hebben de Ebusco 3.0 al uitvoerig getest en zijn blij dat we onze reizigers vanaf nu in deze duurzame bus mogen verwelkomen”, aldus de directeur.

3000 bussen

De komende maanden zullen de Ebusco 3.0 bussen gefaseerd worden uitgeleverd. Door problemen in de toeleveringsketen stonden de bussen al sinds eind vorig jaar klaar in afwachting van de laatste onderdelen. De uitlevering van de eerste bussen uit serieproductie betekent dan ook een kantelpunt in de opschaling van Ebusco. Het bedrijf stuurt op middellange termijn op een productiecapaciteit van 3000 bussen per jaar.

Bob Fleuren, COO bij Ebusco, laat weten trots te zijn op de eerste levering van de 3.0 bussen in Nederland. “We zijn verheugd dat we deze eerste bussen uit serieproductie in Nederland mogen uitleveren. Naast de gebruikelijke leercurve bij het opstarten van een nieuwe productielijn, zorgden met name de problemen in de toeleveringsketen ervoor dat de bussen langer op zich lieten wachten dan verwacht. Ons team heeft de afgelopen maanden enorm hard gewerkt en we zijn dan ook trots dat Transdev nu met de eerste Ebusco 3.0 bus de weg op kan.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Merijn van Merrienboer