Safety First

Grote veiligheidsoefening op Utrecht Centraal

Utrecht Centraal ten tijde van de NS-staking.
Utrecht Centraal ten tijde van de NS-staking. Foto: NS

Op Utrecht Centraal vindt donderdag een veiligheidsoefening plaats door tientallen medewerkers Datum en tijd bewerken van diverse hulpdiensten en andere instanties. Daardoor zullen volgens de NS enkele delen van het station tot tenminste 17.00 uur beperkt toegankelijk zijn.

Tijdens de oefening is de middentunnel vanaf de fietsenstalling naar de perrons toe voor een deel afgesloten. Daardoor kunnen reizigers niet via die tunnel naar perrons 1 tot en met 4 voor hun overstap. Ook de liften en roltrappen op deze perrons, zijn donderdagmiddag buiten gebruik.

De NS zet begeleidend personeel in om mensen die afhankelijk van de lift zijn te ondersteunen. De in- en uitgangen vanuit de fietsenstalling onder het bollendak kunnen vanwege de veiligheidsoefening ook niet gebruikt worden, aldus de NS. De stationshal is wel gewoon toegankelijk voor reizigers.

Driedaagse oefening

De veiligheidsoefening duurt van 12.00 uur tot 17.00 uur en is het sluitstuk van een driedaagse oefening die op meerdere plekken wordt gehouden. Onder meer de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), politie, Veiligheidsregio Utrecht, NS, ProRail en de gemeente Utrecht doen daaraan mee.

Lees ook:

Auteur: Merijn van Merrienboer/ANP