Interimtaak

Karen te Boome nieuwe directeur Stations bij ProRail

Karen te Boome. Foto: LinkedIn.

Karen te Boome is de nieuwe directeur Stations bij ProRail. Allereerst zal Boome een interimtaak uitvoeren als Directeur Asset Management (AM). Wouter van Dijk vertrekt na bijna zeven jaar bij ProRail en Boome zal samen met directeur Capaciteitsmanagement Bas Bakker tijdelijk de functie van directeur AM waarnemen.

Van Dijk begon in augustus 2016 bij ProRail als directeur Vervoer & Dienstregeling, het huidige Capaciteitsmanagement. Sinds februari 2019 is hij directeur AM. Na zes en een half jaar vindt Van Dijk het tijd voor iets nieuws en heeft besloten om de halte ProRail achter zich te laten.

ProRail-COO Birgit Otto zegt namens de raad van bestuur Van Dijk dankbaar te zijn voor zijn jarenlange inzet voor ProRail. “Wij waarderen het dat we gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat zich voor Asset Management een nieuwe fase aandient, waarmee Wouter ruimte biedt aan zijn opvolger”, aldus Otto in haar slotakkoord over Van Dijk.

Te Boome neemt vanaf 20 maart tijdelijk de functie van directeur AM waar. Bakker zal haar vanaf 1 mei assisteren bij de interimzaak. Te Boome zal daarbij de dagelijkse operatie vanuit AM onder haar hoede nemen en Bakker gaat tijdelijk over het werkveld Techniek en Ontwikkeling binnen ProRail. Wanneer de nieuwe directeur Asset Management start, gaat Te Boome aan de slag als de nieuwe directeur Stations.

Riet Schroven, Directeur Projecten bij ProRail is blij met de komst van Te Boome op haar nieuwe positie en dankt voorganger Astrid Bunt die de afgelopen vijf jaar aan de leiding stond als directeur Stations. Volgens Schroven is in die periode de samenwerking met NS-stations “fundamenteel verbeterd”.

Lees ook:

Auteur: Kenneth Steffers

Bron: SpoorPro

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.