Onveilig

Geen openbaar vervoer bij het bekerduel tussen FC Twente en Ajax

Station Enschede Kennispark ligt pal tegenover de Grolsch Veste. Foto: Wikipedia/Michiel Verbeek.

Supporters die het bekerduel tussen FC Twente en Ajax willen bezoeken kunnen volgende week naar alle waarschijnlijkheid niet met openbaar vervoer naar de Grolsch Veste. Vanwege de aangekondigde staking in het streekvervoer rijdt het regionale trein- en busverkeer van Keolis niet. Ook de NS zal “vanwege veiligheidsredenen” niet op station Enschede Kennispark stoppen. FC Twente vreest donderdag bij de bekerwedstrijd tegen Ajax “grote verkeersproblemen” rond het stadion. 

“We kunnen de veiligheid op het perron en in de trein niet garanderen, vandaar dat wij waarschijnlijk niet stoppen op station Enschede Kennispark op donderdagavond”, zegt een woordvoerder van NS. “Dat hebben wij besloten na een gezamenlijk overleg met de gemeente en de politie.”

De vervoerder houdt nog wel een slag om de arm. “Er is nog veel onduidelijkheid over de stakingen en welke impact ze hebben. Mochten het trein- en busverkeer van Keolis uitvallen, dan zullen de treinen van NS ook niet rijden naar het stadion.”

Algemeen directeur van FC Twente, Paul van der Kraan, adviseert de bezoekers van de Grolsch Veste dan ook op zoek te gaan naar alternatief vervoer en rekening te houden met een langere reistijd, ook vanwege het vroege aanvangstijdstip van de wedstrijd in combinatie met de avondspits.

Pendelbussen

De NS kan ook niet extra treinen inzetten als de treinen van de regionale vervoerders niet rijden. Wel rijden er pendelbussen tussen het parkeerterrein van de Universiteit Twente naar de Grolsch Veste. De buspendeldienst wordt verzorgd door de vervoerspartner van FC Twente, Brookhuis.

Het duel tussen FC Twente en Ajax begint om 18.45 uur. Inzet is een plek in de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker. De Grolsch Veste is volledig uitverkocht voor de wedstrijd tussen de huidige nummers 4 (Ajax) en 5 (FC Twente) van de Eredivisie.

Lees ook:

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.