Rijken worden rijker

Topman Ebusco hoogste nieuwe binnenkomer in Quote 500

Peter Bijvelds (foto Ebusco)
Peter Bijvelds voor het Ebusco-hoofdkantoor in Deurne. Foto: Ebusco

Ebusco topman Peter Bijvelds is de hoogste binnenkomer in de Quote 500, de lijst van de rijkste Nederlanders die elk jaar in november wordt gepubliceerd. De vermogensstijging heeft de Brabander te danken aan de enorme groei van Ebusco. Het bedrijf krijgt steeds meer orders binnen. Het vermogen van Bijvelds is 480 miljoen euro.

De busbouwer uit Deurne groeit hard; de beurswaarde van Ebusco is momenteel 948 miljoen euro. Ebusco heeft afgelopen jaar 285 getekende vaste koopcontracten voor elektrische bussen. Dat aantal moet in de komende jaren oplopen naar 3.000 afgeleverde bussen per jaar. Vorig jaar tikte Ebusco een omzet aan van 37 miljoen euro.

“We zien nog steeds een sterk momentum in de markt voor emissievrij openbaar vervoer en een nog sterkere interesse in onze innovatieve lichtgewicht Ebusco 3.0″, zegt Bijvelds. “De sterke orderintake aan het begin van het bestelseizoen voor OV-bussen zijn voor ons het bewijs dat we op de goede weg zijn.”

Peter Bijvelds heeft volgens Quote een aandelenpakket wat ruim 450 miljoen euro waard is. Daarmee stormt de 44-jarige ondernemer de Quote 500 binnen op plek 95.

Quote schat dat Bijvelds een slordige 35 procent overhoudt van het totale aandelenpakket. Met de huidige marktwaarde van Ebusco zou het aandelenpakket van de Ebusco topman lager uitvallen.

Rijken worden rijker

Andere nieuwkomers op de lijst zijn dit jaar prins Bernhard van Oranje-Nassau op plek 481 met een vermogen van 125 miljoen euro en Max Verstappen op plek 500 met 120 miljoen.

De 500 rijksten in Nederland zien het vermogen met 4,7 procent toenemen tot een recordhoogte van net geen 230 miljard. Deze stijging is een stuk lager dan vorig jaar. Het aantal miljardairs is ook toegenomen tot een recordhoogte; maar liefst 47 mensen zitten in de ‘negennullenclub’.

Lees ook:

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.