Interview

OV-coach: “Ik moet oppassen dat het niet allemaal mijn vrienden worden”

HTM lagevloerstram is toegankelijk voor een scootmobiel. Foto: Stichting Voorall.

“Probeer maar eens met een rolstoel de tram in te gaan”, zegt OV-coach Jules Coenen, “dat is nog verdomd moeilijk.” Hij zet zich namens stichting Voorall vrijwillig in voor de toegankelijkheid in het openbaar vervoer. Volgens hem is het gebrek aan bewustwording bij beleidsmakers misschien wel het grootste probleem. “Ik ga weleens bij opleidingen langs en dan neem ik drie rolstoelen mee. Dan pas ervaren ze hoe moeilijk het is om over iets simpels als een stoeprandje te rijden.”

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.