zwartrijden

NS en HTM delen 143 boetes uit tijdens grote handhavingsactie Den Haag

HTM controleert in de tram. Foto: Gemeente Den Haag.

Er ligt druk op de leefbaarheid en veiligheid van de wijken Stationsbuurt en Rivierenbuurt in Den Haag. Tijdens een grote handhavingsactie bij de stations Den Haag Holland Spoor en Den Haag centraal was volop aandacht voor zwartrijden. NS en HTM deelden gezamenlijk 143 boetes uit aan zwartrijders.

De wijken Stationsbuurt en Rivierenbuurt liggen tussen de stations Den Haag Holland Spoor en Centraal. Vandaar dat de gemeente donderdag bij de grote handhavingsactie ook de samenwerking zocht met de vervoerders NS en HTM. Medewerkers van de gemeente Den Haag gingen op pad met de politie, de brandweer, de HTM, het Openbaar Ministerie, de douane, Rijksbelastingdienst, NVWA, Stedin, Inspectie Leefomgeving en Transport en de brandweer om de problemen in het gebied aan te pakken.

Reizigers zonder geldig vervoersbewijs konden zowel in de trein als in de tram rekenen op een boete. Voor 45 treinreizigers werd het een duur ritje. Eén persoon werd een reisverbod opgelegd en bij een andere reiziger werd inbrekersgereedschap gevonden. Een persoon kon vier boetes in ontvangst nemen, onder andere voor het niet tonen van een geldig legitimatiebewijs en het niet opvolgen van aanwijzingen. De HTM schreef maar liefst 98 keer een boete uit aan zwartrijders. Daarnaast werden drie reizigers aangehouden voor het niet kunnen legitimeren en mocht er eentje mee naar het bureau voor het beledigen van een medewerker.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.