Innovatieprijs

Deze week is het zover: OV Expo ’22

Volle zaal tijdens de OV Expo. Foto: ProMedia
Volle zaal tijdens de OV Expo. Foto: ProMedia

OV Expo ’22 komt steeds dichterbij. Op donderdag 6 oktober komen in Houten alle grote partijen uit de OV-sector bij elkaar om de belangrijkste vraagstukken die spelen in de sector te bespreken en elkaar te ontmoeten. Er is dan ook veel te beleven.

Misschien wel het allerbelangrijkste van de OV Expo is de beursvloer. Busbouwers willen daar hun nieuwste bussen laten zien. Onder andere Van Hool, VDL en Caetano komen de laatste bussen showen. Naast busbouwers staan veel meer exposanten op de beursvloer. Zo is er een innovatieplein waar data-bedrijf Lynxx staat. Zij hebben een algoritme ontwikkeld om wisselstoringen en andere storingen op het spoor te voorkomen.

Workshops

Naast de beursvloer is er natuurlijk veel meer te doen. De hele dag is gevuld met workshops. Ebusco komt spreken over het busvervoer van de toekomst. Gedragspsycholoog Esther Timmermans laat de gasten nadenken over hoe automobilisten te verleiden om hun auto te laten staan en het openbaar vervoer te pakken. Naast deze twee workshops staat nog veel meer op het programma. Onder andere een panelgesprek met Bas Witte, Freek Bos en Manu Lageirse. Een workshop over personenvervoer met batterij en waterstof en ook een workshop over slim laden.

OV Innovatieprijs

Tijdens OV Expo ’22 zal ook de OV Innovatieprijs worden uitgereikt. De prijs is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren verder te gaan met innoveren. Dit jaar zijn Lynxx, Zeeland Voordeel, de Innovatietram en Ebusco 3.0 genomineerd voor de felbegeerde prijs. Bekijk hier alle genomineerden en stem!

Netwerkdiner

OV Expo ’22 wordt traditiegetrouw afgesloten met een groot netwerkdiner. Want naast een interessante en leerzame dag, is OV Expo ’22 ook een leuk en gezellig samenzijn waarbij mensen uit de brede taxisector elkaar kunnen ontmoeten. Hier kunnen de deelnemers en exposanten in een informele setting alle indrukken bespreken die zij gedurende de beurs en het congres hebben opgedaan. Het netwerkdiner vindt tussen 18.30 uur en 22.00 uur plaats in het Van der Valk Hotel Houten.

Aanmelden

Heeft u, net als wij, ook zoveel zin in OV Expo ’22 en wilt u hier graag bij aanwezig zijn? Dat kan! Meld uzelf hier aan en dan zien wij elkaar op 6 oktober tijdens de Taxi Expo in Houten. Tot dan!

Lees ook:

Auteur: Sander Van Vliet

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.