Halte in Beeld

HIB 360°: altijd de correcte data

Halte in Beeld van FIS OV. https://fis.nl/hib-360/ Foto: FIS OV

In een oogopslag zien of een halte rolstoeltoegankelijk is? Dat, en veel meer kan met HIB 360°, een app ontwikkelt door FIS OV. In het systeem zijn hoogwaardige afbeeldingen per halte ingeladen waardoor je digitaal 360 graden om elke halte kan draaien. Daarnaast staat alle mogelijke halte-informatie in het systeem. 

Per halte worden gemiddeld 20 foto’s ingeladen en ontsloten via een daarvoor ontwikkelde app Halte in Beeld. Met die 360° foto’s kun je in een oogopslag de hele omgeving van een halte bekijken.

Halte in Beeld is met een login account gekoppeld aan het CHB-bestand (Centraal HalteBestand). Daarin staat heel veel informatie over de halte. De toegankelijkheid van een halte, de aan- en uitrij route en het haltebord is allemaal te vinden. De complete buslijnen die langs de halte komen zijn ook direct zichtbaar.

In de HIB app kun je zowel haltes op individueel niveau bekijken, maar ook een geheel halte-bestand. Daarin kun je bijvoorbeeld filteren op bepaalde haltekenmerken. Stel dat je wil weten welke haltes allemaal niet toegankelijk zijn voor mensen met een motorische beperking, dan kun je daarop filteren en zie je direct welke haltes niet volledig toegankelijk zijn.

Ook is het mogelijk om nog extra halte-informatie in te zien. Heeft een halte bijvoorbeeld zitgelegenheid, een prullenbak of halteverlichting?

De foto’s van FIS zijn door samenwerkingsverband DOVA in het kader van de aanbesteding Centraal Halte Bestand het beste beoordeeld op kwaliteit. De aanbesteding is alleen niet naar FIS OV gegaan omdat een concurrerend bedrijf goedkoper was doordat zij oude foto’s aanleverden. Deze foto’s voldoen echter niet aan de kwaliteitseisen, daarnaast de is het fatale aanlevertermijn ruimschoots overschreden. DOVA heeft deze leverancier in gebreke gesteld. FIS wil nu HIB 360° onder de aandacht brengen bij verschillende concessiehouders, waarvan één al een samenwerking van drie jaar is aangegaan.

Bekijk voor meer informatie de video van HIB 360° op de website van FIS OV.

Auteur: Redactie OVPro

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.