30% overweegt meer OV

Onderzoek: Goedkoper openbaar vervoer trekt automobilist de bus in

Trein Arriva rijdt onder snelweg door. Foto: Pixabay/ Rudy and Peter Skitterians

Het is snijden in de kosten, nu het maandbudget kleiner wordt. Het nieuws staat vol met berichten over inflatie, stijgende energie- en brandstofkosten en het consumentenvertrouwen daalt. Vervoer is de grootste kostenpost, na huis en energie. Gedwongen door stijgende maandelijkse kosten zoeken huishoudens naar een manier om minder uit te geven aan vervoer en openbaar vervoer is daarbij een reële optie, blijkt uit onderzoek.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Sander Van Vliet

3 reacties op “Onderzoek: Goedkoper openbaar vervoer trekt automobilist de bus in”

asierts|03.10.22|18:59

Misleidend bericht. Het OV wordt niet goedkoper, eerder duurder, dus waar hebben we het over? Bovendien: het feit dat men het overweegt (!) wil nog niet zeggen dat men het ook doet.

Pat Rick|27.09.22|10:29

Ging het niet over het OV, en niet alleen de bus? De buslobby probeert zich natuurlijk te verkopen, maar is bus altijd de ideale oplossing? A’dam erkent al dat het OV te versnipperd is. Er moet een plan komen voor een hoogfrequent, hoogwaardige OV-backbone in METROpoolregio A’dam obv METRO. Bus/BRT/HOV kan goed feeder-en, maar kan niet de backbone zijn. Ook niet hoofdspoor. Kijk hoe andere wereldsteden dit doen zoals NY, Londen, Parijs. Anders zitten reizigers vast aan sub-standaard oplossing

kees boer|20.09.22|16:58

Mijn inziens is de wil echt aanwezig