EENVOUDIG REIZEN

OV-chipkaart nu ook geldig op enkele Duitse grensstations

Inchecken OV-chipkaart.
Inchecken OV-chipkaart.

Het is vanaf nu ook mogelijk om met een OV-chipkaart in te checken bij een Nederlands OV-chippaaltje in de Duitse grensplaatsen Emmerich, Praest en Elten. Het plan om het reizen per trein eenvoudiger te maken tussen de grensplaatsen in Nederland en Duitsland lag al langer op tafel maar werd keer op keer uitgesteld.

Voorheen was het niet mogelijk om gebruik te maken van de OV-chipkaart in Emmerich en moest er eerst nog een extra VRR-kaartje (Duits vervoersbewijs) worden aangeschaft. Met het installeren van Arriva-paaltjes op de drie Duitse grensstations is het voor veel reizigers in de grensregio nu veel makkelijker en aantrekkelijker geworden om gebruik te maken van de regiotreinen tussen Nederland en Duitsland.

Station Emmerich am Rhein
Station Emmerich am Rhein. Bron: Cottonsins / Wikimedia Commons

9-euro ticket

Reizigers die gebruik maken van het 9-euro ticket kunnen nu met hun OV-chipkaart reizen naar Emmerich, Gronau, Leer en Aken. Vandaar daar kan er dan worden verder gereisd met de 9-euro ticket. Alleen bij Venlo en Hengelo is de OV-chipkaart vooralsnog niet geldig bij de trein naar Duitsland.

Dit artikel verscheen eerder op de website van zustervakblad SpoorPro.nl.

Lees ook:

OV-chipkaart binnenkort ook te gebruiken in Emmerich

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor Mobiliteit.nl

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.