Kabinet neemt nog geen besluit over afschaffen btw-tarief op OV

trein overweg Breda foto: Yvonne

Afschaffen van het btw-tarief op openbaar vervoer, zoals NS en reizigersorganisatie Rover graag willen, zit er voorlopig niet in. Dat maakt staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) duidelijk aan de Tweede Kamer. En verlagen naar 6 procent kan de Belastingdienst IT-technisch niet eerder aan dan in 2026.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Kabinet neemt nog geen besluit over afschaffen btw-tarief op OV”

asierts|23.05.22|16:16

= ronduit ongeloofwaardig. Informatietechnologie, notabene ingevoerd vanwege de flexibiliteit, wordt hier ‘es eens misbruikt om hardnekkige (top)ambtelijke onwil en dito IT-sturingsonkunde te maskeren. Feit: bij zonnepanelen kan het (IT-technisch) wel. Waarom bij OV dan niet ? Tip voor journaille: kritische vragen stellen…