Utrecht bekijkt opties voor betaalbaar OV-abonnement

Busstation Utrecht Centraal. Foto: ProMedia

Op verzoek van Provinciale Staten gaat het provinciebestuur in Utrecht in overleg met de vervoersbedrijven onderzoeken of een provinciaal OV-abonnement tegen een gereduceerd tarief haalbaar is. Om zo’n onderzoek werd gevraagd in een gezamenlijke motie van de Partij voor de Dieren, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA en 50PLUS tijdens een debat eerder deze week over de toekomst van het openbaar vervoer. Een meerderheid van de Statenleden stemde in met de motie.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Utrecht bekijkt opties voor betaalbaar OV-abonnement”

Evert Bouws|25.05.22|14:10

Een Utrechts Klimaticket heeft alleen zin, als NS ook meedoet en dat is nog maar de vraag. Het regionale OV – trams en bussen – biedt te weinig voordelen om zo’n ticket te gebruiken. Veel reizen binnen de stadsregio Utrecht duren vaak wel drie maal zo lang als een rit per auto. Zelfs fietsen is soms sneller. Verder vrees ik, dat dit alleen in de daluren gebruikt zal kunnen worden, mogelijk ook alleen door mensen met U-pas.