‘Opmars auto zet openbaar vervoer onder druk’

De verdere opmars van de auto zet andere vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer onder druk. Tot die conclusie komt het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) in een rapport over de maatschappelijke effecten van het wijdverbreide autobezit.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

3 reacties op “‘Opmars auto zet openbaar vervoer onder druk’”

Pat Rick|03.03.22|15:12

NEPROM wil graag op 100 locaties buitenstedelijk veel huizen bouwen, maar zal daardoor weer een extra OV-probleem creëren (terwijl ze goed aan verdienen aan hun grondposities, terwijl mobiliteit niet hu probleem is). Men moet nu juist veel binnenstedelijk bouwen voor de babyboomers, die nu veel te groot wonen. En hun woningen beschikbaar laten komen op de woningmarkt. Binnenstedelijk bouwen is ook veel uitdagender en lastiger geld verdienen dan buitenstedelijk weer een wijk neerzetten.

Pat Rick|03.03.22|15:08

Buiten de Randstad moet men zorgen dat het OV reizigers kan blijven trekken. Door de afbouw van het OV op het platteland versnelt het autogebruik, want men kan nergens meer komen. Boekhouders degraderen lijnen tot buurtbussen en saneren ze dan helemaal weg. Platte organisatiestructuren zouden moeten zorgen dat OV op een lager kostenniveau kan werken en volume kan houden. Grote steden buiten de randstad zou HOW/BRT als OV-backbone moeten hebben, waar landelijk OV gebruik kan maken van de busbanen

Pat Rick|03.03.22|14:46

Er moet duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen de Randstad (waar iets minder dan de helft van de NL bevolking woont) en de rest van NL. De Randstad moet worden gezien als een metropool dat een vervoersoplossing verdiend obv metro+trein, dat een autoloze lifestyle ondersteunt. Er is gewoon te weinig ruimte in de wijken om nog meer auto’s te herbergen. De Randstad heeft steeds meer weg van Singapore. Ook zorgen veel expats voor druk op de woningmarkt en filedruk. Zorg dat ze in het OV blijven