Gratis webinar over nieuwe betaalmiddelen in het OV

OVpay Gooi en Vechtstreek (foto: Transdev)
Persbericht Transdev Transdev

De invoering van nieuwe betaalmiddelen in het openbaar vervoer heeft behoorlijk wat voeten in de aarde. Het is de bedoeling dat OVpay in 2023 landelijk is ingevoerd en daarmee staan we aan de vooravond van een belangrijk jaar. Daarom verzorgt OVPro op 14 december een gratis webinar waarin op een rijtje wordt gezet welke stappen er nog moeten worden genomen.

Door kleinschalig te beginnen en te leren van testresultaten moet ervoor worden gezorgd dat de nieuwe betaalmiddelen – zoals het inchecken met de bankpas of smartphone – pas landelijk worden ingevoerd als alles echt goed en betrouwbaar werkt. Welke lessen kunnen worden getrokken uit de eerste proeven? Welke uitdagingen moeten nog worden overwonnen? Die vragen staan op dinsdag 14 december van 14.00 tot 15.00 uur centraal in het webinar van OVPro.

Ervaringen met eerste pilots

Bas van Weele, programmadirecteur OV-betalen, zet in het webinar de stand van zaken op een rijtje en zal uitleggen wat er nog moet gebeuren tot landelijke invoering een feit is. Met Mark Thoma, manager commercie bij Transdev Nederland, spreken we over de eerste ervaringen met nieuwe betaalmiddelen in de concessie Gooi en Vechtstreek. In oktober werd dit de tweede concessie waar reizigers in de vorm van een proef kunnen reizen met hun bankpas en creditcard.

Mathijs Voorend, marketing manager bij Thales, schuift als derde spreker aan in het webinar. Met hem werpen we een blik op de verdere toekomst. Er wordt namelijk al gewerkt aan nieuwe technologie om met het OV te kunnen reizen zonder in- en uit te checken. Welke mogelijkheden komen eraan? En zitten Nederlandse reizigers wel te wachten op deze innovaties?

Vragen stellen

Het webinar start om 14.00 uur en duurt tot circa 15.00 uur. Via de chat kunnen vragen aan de sprekers worden gesteld. Kun je niet op 14 december tussen 14.00 en 15.00 uur? Schrijf je dan alsnog in voor gratis deelname om na afloop een terugkijklink te ontvangen.

Auteur: Dylan Metselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.