Whitepaper: naar een veiliger OV in het tijdperk van slimme steden

Den Haag. Foto: iStock / GAPS
Den Haag. Foto: iStock / GAPS (onbeperkt gebruik)

Ook in Nederland ontwikkelen steden zich steeds meer tot smart cities. Slimme technologie wordt onder meer ingezet om het OV-systeem te verbeteren. Maar welk effect heeft de toename van reizigers op veiligheidsrisico’s en bedreigingen? Wat betekent de enorme hoeveelheid aan data voor cyberveiligheid en privacy? En welke samenwerking is nodig om proactief dreigingen tegen te gaan?

In een whitepaper onderzoekt Milestone de impact van de transitie naar slimme steden op de veiligheid van het OV. Het bedrijf formuleert de voornaamste uitdagingen waar OV-bedrijven in heel Europa voor staan en geeft oplossingen om proactief de veiligheid te vergroten met intelligente videotechnologie in het OV.

Op tijd signaleren

Veiligheid in het OV gaat in deze tijden vooral over het coronavirus, maar de uitdagingen om een veilige reis te faciliteren gaan verder dan alleen Covid-19. Terwijl we strenge controle als we in het vliegtuig stappen de normaalste zaak vinden, kan iedereen zomaar met de metro reizen. In lang niet alle voertuigen lopen toezichthouders en het is dan ook belangrijk om potentiële dreigingen op tijd te herkennen.

Hoe kun je daarnaast snel en effectief reageren tijdens crisissituaties, als er bijvoorbeeld brand uitbreekt of door extreme weersomstandigheden? Veilige mobiliteit gaat bovendien niet alleen over het beschermen van reizigers en de voertuigen, maar ook om het buiten de deur houden van hackers. En natuurlijk om de bescherming van persoonsgegevens, met een hoeveelheid data die er alleen maar groter op wordt.

Slimme videobewaking

De oplossingen voor deze kwesties zijn volgens Milestone gelegen in slimme videobewaking. Met behulp van video surveillance kan snel worden gereageerd en betere keuzes worden gemaakt. Dat zorgt er niet alleen voor dat meer veiligheid wordt gegarandeerd, maar leidt ook tot kostenbesparing.

Download hier de gratis whitepaper van Milestone en krijg inzicht in de uitdagingen en oplossingen om met videotechnologie een veiliger openbaar vervoer aan te bieden in het huidige tijdperk van smart cities.

Op donderdag 15 april organiseert OVPro ook een webinar over de kansen van videotechnologie in het OV. Gratis inschrijven kan via deze link.

Auteur: Dylan Metselaar

1 reactie op “Whitepaper: naar een veiliger OV in het tijdperk van slimme steden”

asierts|13.04.21|12:00

Ik citeer:

“Ook in Nederland ontwikkelen steden zich steeds meer tot smart cities. Slimme technologie wordt onder meer ingezet om het OV-systeem te verbeteren”

Sorry hoor, maar dit is echt 100% beleidsgeleuter / volle-kaart-bullshitbingo.
Beleidsverzakers en verkeerdkundigen die dergelijk technogekwezel op papier zetten, dienen op staande voet ontslagen te worden wegens stupid-city-belastinggeldverspilling.