Goudappel neemt belang in Duits mobiliteitsadviesbureau AEM

Goudappel neemt belang in Duitse AEM
Foto Goudappel

Goudappel Coffeng gaat samenwerken met het Duitse mobiliteitsadviesbureau AEM Institute GmbH. Het Nederlandse adviesbureau heeft sinds eind november een belang in deze Duitse start-up. AEM richt zich op de ondersteuning van lokale overheden bij het opzetten van een gericht en milieuvriendelijk mobiliteitsmanagement en het stimuleren van fietsgebruik.

“We kijken uit naar de samenwerking met de nieuwe Duitse partner”, zegt directeur Wim Korver van Goudappel. “We hechten veel belang aan de kennis en ervaring in advies en onderwijs van de oprichters van AEM, Carolin Kruse en Ines Kawgan-Kagan.”

Werkwijze

Korver vervolgt: “De geplande innovatieve aanpak sluit goed aan bij onze werkwijze, die we in Nederland toepassen, en bij de ervaring die we in Nederland hebben opgedaan en ook in andere landen hebben verspreid via diverse participaties en samenwerkingsverbanden. Goudappel verbetert de leefomgeving met mobiliteitskennis en intelligente mobiliteitsgegevensoplossingen. Op deze manier leveren we een aantoonbare bijdrage aan een duurzame, vitale en aantrekkelijke samenleving.”

Dit sluit naadloos aan bij de missie van AEM. Carolin Kruse: “We streven naar een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft voor duurzame en gezonde vormen van mobiliteit, ongeacht de tijd, fysieke, sociale en financiële beperkingen. Een eerlijke toegang tot mobiliteit draagt bij aan onze levenskwaliteit.” Naast het ondersteunen van lokale overheden en stimuleren van fietsbeleid, verspreidt AEM ook kennis over duurzame en gendergelijkwaardige mobiliteit door middel van e-trainingen.

Fietspromotie

AEM geeft dus advies over mobiliteit in duurzame stadsplanning die tegemoetkomt aan de behoeften van burgers en toekomstige generaties en promoot het fietsen systematisch. AEM richt zich ook specifiek op het ondersteunen van lokale overheden en bedrijven bij het ontwikkelen van strategieën en maatregelen ter bevordering van de mobiliteit. Een speciale focus is fietsen.

“Fietsen moet niet apart worden beschouwd, maar als een integraal onderdeel van mobiliteitsconcepten,” zegt Kruse. “AEM put uit haar jarenlange praktische en wetenschappelijke ervaring in Duitsland en Nederland – dankzij onze nieuwe partner Goudappel.”

Wetenschap en praktijk

De Berlijnse start-up geeft kennis over alle aspecten van mobiliteit door in cursussen. “Dankzij onze ervaring in onderzoek en onderwijs zijn we in staat om academische kennis over mobiliteit snel en effectief over te dragen en toe te passen op een praktijkgerichte manier. Onze expertise is niet alleen een bijdrage aan de wetenschap, maar draagt ook actief bij aan de vormgeving ervan in de dagelijkse praktijk”, aldus Ines Kawgan-Kagan.

“Het is onze taak om lokale overheden, dienstverleners en politici in staat te stellen de juiste beslissingen te nemen om de mobiliteit voor iedereen te verbeteren. Wij inspireren hen om duurzame mobiliteitsoplossingen te bepalen door middel van communicatie, onderwijs, onderzoek en best practices”.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.