Video: vernieuwde Amstelveenlijn op tijd klaar voor start exploitatie

Amstelveenlijn Ernststraat
Foto Dylan

GVB start zondag met de exploitatie van de vernieuwde tramverbinding tussen Amstelveen Westwijk en Amsterdam Zuid. Dat betekent dat de Amstelveenlijn bijna 2,5 jaar na de start van de werkzaamheden volgens planning weer in gebruik wordt genomen. De nieuwe 15G-trams rijden al enkele dagen volgens dienstregeling in het proefbedrijf, dat een pittige start kende.

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

4 reacties op “Video: vernieuwde Amstelveenlijn op tijd klaar voor start exploitatie”

Ko Anoniemo|27.02.21|10:52

Iris Boxem en daarbij Vervoerregio Amsterdam lijkt knettergek, totaal onwetend en enkel wartaal uit te slaan. Had de tram, het meest dodelijke voertuig ter wereld per afgelegde kilometer, maar helemaal niet door Amstelveen en Uithoorn laten gaan. Had er maar een buslijn van gemaakt, veel veiliger, sneller, goedkoper, veel betrouwbaarder, stiller, beter voor het milieu, mede dankzij zijn veel lagere gewicht, efficiënter enz.

Kees van Dongen|11.02.21|12:27

Nu zulke mooie trams ,…..met veel plaatsen , maar gaat niet meer de stad in ?! Daarom neem je toch de tram richting Amsterdam .!
Het was nu juist zo fijn om zo in een keer linea recta even naar het Centrum te kunnen, of voor velen een mogelijke verbinding met Noord ! Voelt niet als een verbetering .
Vooral voor ouderen bezwaarlijk om bij station Zuid te moeten overstappen . Voelt wel wat kneuterig bij zo’n groots project met zo’n omvangrijke verbouwing van 2 en 1/2 jaar .

Kees van Dongen|11.02.21|12:10

Ja , klopt mee eens ! Ook voor oudere passagiers zoals ik, is het jammer dat je niet zoals voorheen linea recta naar het Centrum kan. Voelt niet als een verbetering …, nu le dus moet overstappen !

Wiebe Goossen|15.12.20|12:45

Interessant! Maar waarom deze lijn niet doorgevoerd naar Amsterdam-Noord i.p.v. nu met twee halve systemen zitten? Het betekent tóch weer overstappen op ‘station Zuid’ voor de meeste mensen…. Kon dat nou niet een béétje beter gepland worden?