Bruno Bruins nieuwe interim-directeur bij HTM

Bruno Bruins (bron: HTM)
Bij persbericht aanstelling Bruins als interim directeur

Bruno Bruins wordt per 28 september aangesteld als interim-directeur bij HTM. De voormalig minister van Medische Zorg en Sport neemt de functie waar van Jaap Bierman, die afgelopen zomer ernstig ziek werd en momenteel een langdurige behandeling ondergaat.

Bruins is aangesteld op voordracht van de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders van de Haagse stadsvervoerder. Dat zijn de gemeente Den Haag en Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het Haags college van B&W heeft de benoeming dinsdag bekrachtigd.

Geen onbekende

Bruins was tot 19 maart 2020 minister in het kabinet-Rutte III en is geen onbekende in de OV-sector. Eerder was hij al werkzaam bij HTM en Connexxion. Daarnaast bekleedde hij verschillende andere functies in politiek en bedrijfsleven. Zo was hij staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het kabinet-Balkende III, voorzitter van de Raad van Bestuur van het UWV (2012-2017) en wethouder in Den Haag (2000-2006).

“De aanleiding, de ziekte van Jaap Bierman, is heel vervelend, maar ik vind het eervol om Jaap in deze periode te vervangen. Ik heb zin om weer in de OV-sector aan de slag te gaan. HTM staat de komende periode voor grote uitdagingen, net als andere bedrijven in het OV”, aldus Bruins. “Het is belangrijk voor HTM om goed door de coronacrisis te komen en ook het lange termijn perspectief voor ogen te houden. Want één ding is duidelijk: OV blijft groeien en investeringen blijven hard nodig. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan bij HTM.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Dylan Metselaar

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.