RDW onderzoekt veiligheid schermen in voertuigen

Mercedes-Benz Citaro van 18 meter
Größter Einzelauftrag aller Zeiten: bis zu 950 Stadtbussen vom Typ Mercedes-Benz Citaro G und Citaro Solo für die Berliner Verkehrsbetriebe (BVG) Biggest individual order of all time: Up to 950 city busses of the type Mercedes Benz Citaro and Citaro Solo for Berliner Verkehrsbetriebe (BVG)

De RDW, de dienst die voertuigen en rijbewijzen registreert, onderzoekt of plastic schermen in busjes en auto’s kunnen worden geplaatst om chauffeurs en passagiers van elkaar te scheiden in verband met het coronavirus. Spatschermen zijn ook al genoemd om het OV veiliger uit te kunnen voeren. 

Verder lezen?

Abonneer nu!

Maak gebruik van de exclusieve aanbieding.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

3 reacties op “RDW onderzoekt veiligheid schermen in voertuigen”

Rinus Jongerden|22.05.20|11:10

Keuren ze dan ook op de verkeersveiligheid?
Heb daar mijn ernstige twijfels over gezien het feit dat ik op goedgekeurde bussen dien rond te rijden met enorme dode hoeken.
Deze extra dode hoeken ontstaan door het verkeerd beoordelen van de te plaatsen spiegels.
Datzelfde RDW geeft aan dat ze niet kijken vanuit het chauffeurs oogpunt.
Dat begrijp ik dus niet zo goed waarom zoiets dan wordt goed gekeurd.

Michael van Esch|14.05.20|03:27

Gezien de dreigende staking van belgische busschauffeurs en de petitie vanuit nederlandse busschauffeurs en de vragen van de FNV (Briggita Paas) aan de overkoepelende organisaties en het betreffende ministerie moet er idd snel en adequaat besloten worden.
Veiligheid van de werknemers mag nooit ter discussie staan.
Dan maar de aandeelhouders ziek in hun portemonnees.

Paul Verbuijs|13.05.20|19:13

Testen ,testen bekijken en oordelen. Mensen we zijn 8 weken verder en nog steeds allemaal tegenstrijdige adviezen. Over 2 weken is het 1 juni en dan discuseren we nog steeds. Schiet op en kom snel met iets de chauffeur is hier weer de dupe