NS haalt treinen uit dienstregeling vanwege drukte

( foto: Marieke)

De NS heeft op het traject tussen Amsterdam en Rotterdam bij Gouda twee treinen uit de dienstregeling gehaald omdat de reizigers niet voldoende afstand van elkaar konden houden. Dat zei een woordvoerder van de vervoerder.

Toen de conducteur in beide gevallen constateerde dat er teveel mensen waren waardoor ze niet voldoende afstand van elkaar konden houden, vroeg hij of een aantal reizigers vrijwillig de trein wilde verlaten. Toen bleek dat mensen hieraan geen gehoor gaven, besloot hij de trein helemaal uit de dienstregeling te halen en liet hij de reizigers op station Gouda uitstappen.

Anderhalve meter

De politie, die toeziet op naleving van de coronamaatregelen, assisteerde hierbij. De reizigers konden vervolgens verder reizen met andere treinen, aldus de woordvoerder van de NS. Volgens hem waren elders in het land geen problemen en was het verder rustig in de treinen. Wel was maandag een trein van Arriva in Groningen dusdanig druk dat niet iedereen mee kon. Hier kon de trein wel doorrijden. Na een omroepbericht van de machinist dat het te druk was, boden mensen zelf aan hun reis uit te stellen of een alternatief te zoeken.

De NS had de reizigers de afgelopen dagen opgeroepen alleen de trein te nemen als dat echt noodzakelijk is en om verder vooral thuis te blijven. De Nederlanders lijken zich goed te houden aan dit advies. Ook houden ze zich aan de regel om een afstand van 1,5 meter in acht te nemen, aldus de woordvoerder.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.