Minister Stientje van Veldhoven werkt weer op het ministerie

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven
Foto: Marieke

Minister Stientje van Veldhoven is vrijdag weer aan de slag gegaan na een week verplicht thuis werken. Ze had contact gehad met haar Franse ambtgenoot Brune Poirson, die later het coronavirus bleek te hebben. Bij de inloop van de ministerraad zei de bewindsvrouw dat haar thuisisolatie een voorzorgsmaatregel was. “Ik ben niet ziek geweest en heb ook geen klachten gehad.”

Stientje van Veldhoven is tijdelijk minister van Milieu en Wonen. Normaal gesproken is ze als staatssecretaris verantwoordelijk voor de dossiers Spoor en OV. Ze vervangt op dit moment Kajsa Ollongren, de huidige minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die door ziekte haar taken moet neerleggen. Minister Cora van Nieuwenhuizen neemt Spoor en OV op dit moment waar. De onderwerpen zbo-vorming van ProRail en spoorordening maken nog wel deel uit van de portefeuille van Van Veldhoven.

Dankwoord

In een Tweet bedankte Van Veldhoven de mensen “die ervoor zorgen dat alles in Nederland kan blijven doordraaien”. Ze noemde daar onder meer professionals die in de zorg en het openbaar vervoer werken.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en staatssecretaris Ankie Broekers-Knol van Justitie en Veiligheid werken nog wel vanuit huis omdat ze in contact zijn geweest met mensen die het virus onder de leden bleken te hebben. Ook Van Nieuwenhuizen stak de medewerkers in kritieke beroepen een hart onder de riem.

(Bron: ANP)

OVPro houdt een dossier bij met alle artikelen over de coronacrisis en het OV.

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.