Rijontzegging geëist tegen buschauffeur na ongeluk

Almere - Nabij een bushalte aan de Noorderplassen in Almere zijn vrijdagmiddag 3 november twee stadsbussen van Connexxion op elkaar gebotst. Bij het ongeval zijn volgens de politie meerdere gewonden gevallen. De brandweer is met meerdere voertuigen ter plaatse. Ook een traumahelikopter is ter plaatse. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar het sein grote hulpverlening. Later meer.

Een 40-jarige buschauffeur uit Almere heeft bij een frontale botsing met een andere lijnbus eind 2017 passagiers nodeloos in gevaar gebracht. Dat zei de officier van justitie woensdag tijdens de strafzaak in Lelystad.

Tegen de 40-jarige Murat K. is woensdag een werkstraf van 120 uur en een rijontzegging van een jaar, waarvan de helft voorwaardelijk, geëist. De chauffeur vertoonde volgens de officier roekeloos rijgedrag door met zijn lijnbus in een bocht van een busbaan in Almere op de verkeerde weghelft te rijden. Hij botste frontaal op de lijnbus van een collega. De ravage van het ongeluk was enorm.

Omstandigheden ongeval

Het ongeval gebeurde begin november tijdens de middagspits op de Muziekdreef in Almere. Uiteindelijk raakte daarbij veertien mensen gewond, waaronder de beide buschauffeurs. De buschauffeur van de lijnbus waartegen K. botste, raakte zelfs zwaargewond en er moest een traumahelikopter bijkomen. Ook een 3-jarige passagier van de bus liep ernstige verwondingen op.

Bron: ANP

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.