Voormalig verkeerswethouder Amsterdam nieuwe topman CROW

Wethouder Pieter Litjens
(Foto: VerkeersNet)

Pieter Litjens, de voormalige wethouder Verkeer en Vervoer in Amsterdam, start op 15 januari als directeur-bestuurder bij CROW. CROW is een kennispartner voor (decentrale) overheden, aannemers en adviesbureaus en onder andere KpVV en NDOV zijn bij deze instantie ondergebracht. KpVV-CROW publiceert jaarlijks de OV-Klantenbarometer, het grootste klanttevredenheidsonderzoek naar het openbaar vervoer.

“Met Pieter Litjens krijgt CROW een inspirerend en verbindend boegbeeld, die voort kan bouwen op de fundamenten die de afgelopen jaren zijn gelegd onder het nieuwe CROW”, vertelt Raad van Toezicht-voorzitter Cristel van de Ven. “Met zijn grote bestuurlijke ervaring en inhoudelijke kennis en affiniteit is hij een betrokken gesprekspartner voor opdrachtgevers en klanten. Samen met onze bevlogen medewerkers kan hij de positie van CROW verder uitbouwen.”

Wethouder

Litjens: “Ik ben zeer blij met deze prachtige plek in een bedrijf wat nationaal gezien wordt als toonaangevend in de sector. Een organisatie die volop bezig is om klanten en opdrachtgevers op een moderne manier te ondersteunen. Ik ga er met veel energie alles aan doen om onze klanten en onze mensen daar bij te helpen.”

Litjens volgt Iman Koster op, die zeventien jaar lang in deze functie heeft gezeten. De nieuwe directeur-bestuurder is niet nieuw in de mobiliteitssector, omdat hij ook al met dit onderwerp bezig was als wethouder in de gemeente Amsterdam. Hij zit bovendien sinds augustus vorig jaar in de Adviesraad van Rijkswaterstaat, waar hij zich bezighoudt met een goede infrastructuur en de bereikbaarheid van Nederland.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.