Deutsche Bahn overweegt verkoop Arriva

Deutsche Bahn, LOROL, Bahnhof Willesden

De Duitse spoorwegonderneming Deutsche Bahn speelt met het idee om zijn openbaar vervoer-dochter Arriva te verkopen. Dat hebben ingewijden gemeld aan zakenblad WirtschaftsWoche. Mogelijk kan de verkoop 3,5 miljard tot 4 miljard euro opleveren.

Arriva is in Europa met name in het spoor- en busvervoer actief. Bij Arriva werken bijna 62.000 mensen. Deutsche Bahn kreeg Arriva in 2010 in handen. Zakenbanken zouden momenteel bezig zijn om de interesse te peilen bij potentiële kopers. Het is naar verluidt de bedoeling om Arriva in zijn geheel te verkopen.

Brexit

Topman Richard Lutz van Deutsche Bahn zei eerder deze week dat een beursgang van Arriva opnieuw wordt bekeken. In november 2016 schrapte het concern nog een plan voor een beursgang, vooral met het oog op de Brexit.

Bron: ANP

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

2 reacties op “Deutsche Bahn overweegt verkoop Arriva”

Sybo Schouwstra|11.07.19|20:59

Misschien is het een goed idee om de Nederlandse tak van Arriva door NS te laten overnemen? Dat komt het Nederlandse spoornet ten goede! Misschien zijn zelfs integratie voordelen te behalen?

Pat Rick|31.10.18|15:27

Daarom probeert men nu vooral te cashen door de ticketprijzen te verhogen (Z-Holland, Limburg) en de dienstregeling uit te kleden (N-Brabant). En slechte service te leveren (Maaslijn).