BusVision 2018 bijna van start

Busvision 2016, Volvo Electric Hybrid

Een vakbeurs met bijna 25 exposanten, zeven interessante workshops over zero emissie-busvervoer en nieuwe bushaltes en een congres over het belang van data voor ketenmobiliteit. Dat is er allemaal te zien op BusVision 2018 op 11 oktober. Voor vervoerders, overheden en werknemers is de vakbeurs gratis te bezoeken. Voor het congres wordt een bijdrage gevraagd.

Bezoekers van de vakbeurs kunnen bovendien ook de Taxi Expo en de Proefrit Experience bezoeken in de naastgelegen hal in Expo Houten. De vakbeurzen zijn open van 09.00 tot 19.00 uur. Het congres duurt van 09.30 tot 15.30 uur, waarna een netwerkborrel op de beursvloer wordt georganiseerd. Om 15.30 organiseert Promedia in samenwerking met Stichting Keurmerk Touringcarbedrijven (SKTB) het Seminar BusVeiligheid.

Workshops

Naast het congres worden er verschillende gratis workshops georganiseerd die interessant zijn voor voor OV, touringcar-ondernemers en overheden:

  • International ramp up of charging infrastructure – Daan Nap ( ABB)
  • Key technology that will transform fleets into “Connected Vehicles” – Robert Huijsmans
  • Handvatten om duurzaam aan te besteden – Oskar Voorsmit & Jan Theo Hoefakker ( PitPoint)
  • Bushalte 2.0 – Mick Walvisch (EVAnet)
  • TCO-Model Zero Emissie Bus: meerwaarde bij de transitie naar zero-emissie busvervoer – Pieter Tanja (CROW)
  • Waarom meten geen weten is – Jillis Mani (InTraffic)
  • Elektrische Infra-systemen en de HESS Oplossingen – Yves Brügger & Jan Willem Lange (HESS)

Congres

Ketenmobiliteit wordt steeds belangrijker in het openbaar vervoer. Het is niet langer voldoende om een reiziger te helpen bij zijn rit van het ene naar het andere station of halte. Hoewel dat besef is gekomen bij overheden en vervoerders, is een werkelijke ketenmobiliteit nog ver weg. Weliswaar bieden sommige apps meerdere modaliteiten aan, maar er is nog steeds niet echt sprake van het efficiënt koppelen van alle beschikbare modaliteiten, zoals OV, auto en deelsystemen.

Zonder die koppeling blijft de benodigde modal shift van auto naar OV uit. Alleen door de aanwezige data onderling te delen en die op de juiste manier te analyseren, kunnen vervoerders hun netwerk verder optimaliseren en kan er echt een optimale reis worden gecreëerd voor de reiziger. Dan staat niet langer het aanbod van de vervoerder of de eis van de concessieverlener centraal, maar de wens van de gebruiker. Leer en discussieer hierover tijdens het BusVision Congres op donderdag 11 oktober 2018.

Exposanten

Bovendien zijn er 23 verschillende exposanten te bezoeken die nieuwe producten en diensten tonen. Bezoekers kunnen nieuwe VDL’s en een Volvo van binnen en buiten bekijken en de nieuwe Mercedes-Benz Tourismo is te testen bij de Proefrit Experience. Randstad neemt een simulator mee om chauffeurs op te leiden. De onderstaande exposanten zitten klaar om over hun innovaties en producten te vertellen.

Exposanten BusVision 2018

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.