Gerrit Spijksma wordt algemeen directeur van Qbuzz

Gerrit Spijksma, Qbuzz
Foto: Qbuzz

Gerrit Spijksma volgt per 1 februari Jan Kouwenhoven op als algemeen directeur bij vervoerder Qbuzz. Gerrit Spijksma werkt sinds 2015 bij het bedrijf en vervult nu de rol van financieel directeur. Kouwenhoven is sinds 1 september 2015 verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding bij deze vervoerder.

Kouwenhoven blijft tot eind 2018 als directeur werkzaam bij Qbuzz. Er wordt in samenwerking met de nieuwe aandeelhouder Busitalia gewerkt aan het vinden van een nieuwe financiële man. Kouwenhoven laat weten veel vertrouwen te hebben in zijn opvolger. “Naast zijn grote inhoudelijke kennis van het bedrijf is Gerrit een échte Qbuzzer geworden.”

Rustiger vaarwater

De afgelopen jaren bevond Qbuzz zich in een woelige periode. Zo kreeg spoorvervoer NS de opdracht om busdochter te verkopen. Uiteindelijk nam Busitalia Qbuzz over voor 30 miljoen euro. “De relatie met onze nieuwe aandeelhouder Busitalia voelt steeds vertrouwder en we weten elkaar goed te vinden”, stelt Kouwenhoven. “Qbuzz is daarmee in rustiger vaarwater gekomen en we kunnen ons nu, samen met Busitalia, richten op het verder uitbouwen van onze activiteiten in Nederland.”

Er was bovendien een tijd dat Qbuzz, als dochterbedrijf van NS, niet meer mee mocht dingen op aanbestedingen voor het busvervoer. Dat mag inmiddels weer en de vervoerder sleepte onlangs meteen de concessie DAV met de spoorlijn MerwedeLingelijn binnen. Qbuzz moet naast een andere financieel directeur ook op zoek naar een nieuwe regiodirecteur Groningen-Drenthe. Astrid Veldhuizen, de huidige regiodirecteur, vertrekt per 1 maart.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.