Nieuwe tweejarige machinistenopleiding op Rotterdams college

Machinist, NS

NS en het Scheepvaart- en Transportcollege (STC) in Rotterdam werken samen om vanaf komend schooljaar een nieuwe machinistenopleiding aan te bieden. Het gaat hier om een tweejarige opleiding, waarbij de studenten al na een jaar in dienst komen bij NS. NS wil zo bijdragen aan het opleiden van nieuwe machinisten.

De nieuwe studenten worden in een jaar klaargestoomd voor het VVRV vakexamen, waarna ze officieel bevoegd machinist zijn. Op dat moment treden ze in dienst bij NS en mogen ze uren maken op het spoor. Deze studenten krijgen daarvoor de mogelijkheid op het R-net traject tussen Alphen aan den Rijn en Gouda.

Mbo-examen

Terwijl de nieuwe machinisten al in dienst zijn bij NS, moeten ze wel nog een jaar lang één dag in de week naar school. In dat jaar krijgen de machinisten algemene vakken, waarmee ze hun mbo-examen kunnen behalen. Na het behalen van dit mbo-diploma mogen de nieuwe NS-machinisten ook op andere plekken in het land aan de slag.

NS werkt al samen met het ROC Amsterdam en het ROC Enschede – die machinistenopleidingen verzorgen – maar daar treden de studenten niet na een jaar al in dienst bij de spoorvervoerder. NS vindt het belangrijk om machinistenopleidingen te ondersteunen. “Het lijkt mij van groot belang dat we goed aangesloten blijven bij de mogelijkheden die het reguliere onderwijs biedt”, aldus Paul Balsters van het NS Leercentrum.

Klik hier om te zien wat de opties zijn om machinist te worden bij NS.

Auteur: Inge Jacobs

1 reactie op “Nieuwe tweejarige machinistenopleiding op Rotterdams college”

Saint Rijsdijk|14.10.18|18:39

Geachte NS,

N.a.v. deze advertentie zou ik me graag of het nog mogelijk is heel graag willen aanmelden voor de opleiding tot machinist.
Ik ben in het bezit van een MBO2 diploma.
Graag hoor ik spoedig van u, zodat ik alsnog mee kan met de groep van dit jaar.

Bij voorbaat dank ik u voor uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Mijn gegevens:

Naam: S. Rijsdijk
Geb.dat.: 26-01-1997
Woonpl.: Spijkenisse
Tel.: 06 4138 3047
e-mail: saintrijsdijk@gmail.com