Oogst hackathon: tal van apps die reizen makkelijker moeten maken

Foto ter illustratie. Bron: archief Verkeersnet.nl

Foto ter illustratie. Bron: archief Verkeersnet.nlNS, ANWB en Schiphol stelden afgelopen weekend tijdens de Dutch Mobility Hackathon data beschikbaar. De 65 deelnemers hadden de opdracht om in 24 uur nieuwe ideeën en toepassingen voor reizigers te bedenken. Het winnende idee is ‘Lassie’: een app voor blinden en slechtzienden die met het vliegtuig reizen en daarin zelfredzaam willen zijn.

Naast ‘Lassie zijn volgens de jury ook een aantal andere concepten inspirerend en kansrijk voor implementatie. Bijvoorbeeld Reisbrein, een applicatie met specifieke reisadviezen op basis van persoonlijke kenmerken en voorkeuren voor de auto, trein en fiets. Ook de app Steward viel in de smaak. Hiermee ervaren reizigers die met het vliegtuig reizen, geen stress maar reizen ze vlot en ontspannen op basis actuele- en relevante reisinformatie én gamification.

Creatieve talenten

Verder gooide MoodTrip hoge ogen. De app geeft afhankelijk van de stemming een reisadvies waarbij vooraf of onderweg het plezier alvast gedeeld kan worden met andere bezoekers, bijvoorbeeld op weg naar een concert. Ook de app Where am I going werd gewaardeerd. Die spoort met fotoherkenning de locatie van een foto op en biedt de snelste route naar deze bijzondere plek of bezienswaardigheid.

Reden voor ANWB, NS en Schiphol om deze hackathon te organiseren, was inspelen op de toenemende en snel veranderende vraag naar mobiliteit. Programmeurs en creatieve talenten werden uitgedaagd om alle beschikbaar gestelde data te analyseren, te combineren en te visualiseren tot nieuwe oplossingen. Vrijdag startte de hackaton in het hoofdkantoor van de ANWB. De teams werkten de hele nacht door. Tussendoor konden de deelnemers gebruikmaken van massages, een gameroom of even een powernap doen op (lucht)bedden.

Meer weten over de laatste ontwikkelingen rondom cyber security in de spoorsector? Neem dan deel aan de Intelligent Rail Summit 2017 op 28, 29 en 30 november. Bekijk de conferentiewebsite voor meer informatie: http://www.intelligentrailsummit.com

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.