Maurice Unck wordt nieuwe directeur van de RET

Maurice Unck (foto: NS)

Maurice Unck zal vanaf 1 juni 2017 Pedro Peters opvolgen als directeur van de Rotterdamse vervoerder RET. Peters draagt na twaalf jaar het stokje over. “De RET is een mooi bedrijf, met veel enthousiaste mensen”, aldus Unck in een reactie. “Een bedrijf waarbij je in de dagelijkse operatie echt het verschil maakt, midden in het hart van de Rotterdamse regio. En dat is precies waar het in het OV om draait, elke dag weer het beste doen voor de klant. Ik kijk ernaar uit om te beginnen.”

Unck was hiervoor lid van de Executive Committee van NS, werkte als directeur Onderhoud & Service bij NedTrain, als commercieel directeur in de regio Noordoost en als directeur Bedrijfs- en Productontwikkeling bij NS. De gemeente Rotterdam en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, de aandeelhouders van de RET, hebben besloten om Unck per juni 2017 te benoemen tot statutair directeur van de RET NV.

Ervaring

RET is onder Peters uitgegroeid tot een sterk bedrijf. Daarom zijn de aandeelhouders blij dat Unck al veel ervaring heeft in de OV-sector. “Met Maurice Unck haalt de RET veel expertise in huis”, laat wethouder Adriaan Visser namens de gemeente Rotterdam weten. Marc Rosier van de vervoersautoriteit MRDH vult aan: “Ik heb Maurice Unck gesproken en ik zie hem als een vakman die de samenwerking opzoekt. We zien uit naar een hecht partnerschap waar de reiziger in onze regio nog beter van wordt.”

De aandeelhouders en de Raad van Commissarissen van de vervoerder spreken daarbij ook waardering uit voor de vertrekkende directeur. “Pedro Peters laat de RET goed achter”, vertelt voorzitter Tineke Bahlmann van de RvC. “De RET is een prachtig bedrijf met een sterke positie in de regio. Ik ben ervan overtuigd dat Maurice Unck, juist door zijn jarenlange ervaring in de OV-branche, de aangewezen persoon is om de RET te leiden.”

Pedro Peters

De benoeming van Unck kan ook de goedkeuring dragen van huidige directeur Pedro Peters. Peters: “Na 12 jaar als directeur van de RET, draag ik met een gerust hart het stokje over aan Maurice. Afgelopen anderhalf jaar heb ik intensiever samengewerkt met hem, onder andere aan de gezamenlijke toekomstvisie van de OV-bedrijven. Ik ken Maurice als een betrokken en bevlogen vakman, met veel kennis en kunde.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.