Maak kans op de Innovation Award voor de spoorsector

Winnaar Innovation Award 2015

OV-bedrijven die ook spoorvervoer verzorgen en start-ups met innovatieve ideeën om de spoorsector te verbeteren kunnen dit jaar tijdens RailTech Europe in aanmerking komen voor een van de prestigieuze Innovation Awards. De prijs heeft als doel om innovaties in de spoorsector te stimuleren om de prestaties, veiligheid, capaciteit en reizigerscomfort van het spoor op een hoger niveau te brengen.

De Innovation Awards maken deel uit van RailTech Europe, een grote internationale vakbeurs die op 28, 29 en 30 maart in de Utrechtse Jaarbeurs plaatsvindt.

Spoorprofessionals kunnen in twee categorieën in de prijzen vallen: de Innovation Award en de Young Innovation Award. Daarnaast wordt er een Publieksprijs uitgereikt. Behalve voor Openbaar Vervoer kunnen er ook ideeën worden ingediend voor de categorieën Infrastructuur, Rollend Materieel, Technologie en Spoorgoederenvervoer.

Internationale jury

Een internationale jury van spoorexperts beoordeelt de inzendingen. In de jury nemen deel Rolf Dollevoet, professor Railbouwkunde van de TU Delft, Erik Sigger, hoofd Proceskwaliteit en Innovatie van NS, Chris Verstegen, manager Innovatie bij ProRail, Niels van Oort, assistent-professor Openbaar Vervoer bij de TU Delft, Matthias Landgraf, onderzoeker bij de Technical University in Graz, Dennis Schut, Research en Innovation Manager bij het UIC, Cor Hoenders, directeur van Rail Cargo Information Netherlands, Manuel Gerres, hoofd Business Development en Start-up Relations bij Deutsche Bahn, Edwin Boer, Strategy en Innovation bij NS en Lex van der Poel, directeur van Dual Inventive.

Ieder bedrijf kan maximaal twee innovaties insturen. De oplossingen dienen uiterlijk 9 februari te worden ingediend via de website van RailTech Europe. De internationale jury beoordeelt de aanvragen en maakt op 28 maart de winnaars officieel bekend tijdens het RailTech Awards Dinner op 28 maart in de Janskerk in Utrecht.

Innovation Awards

Naast de uitreiking van de Innovation Awards kunnen bezoekers zich tijdens RailTech Europe laten informeren over de laatste technologische ontwikkelingen op de uitgebreide beursvloer, deelnemen aan een internationale railconferentie, de Rail Carrière Dag, het Startup Fest, een bezoek brengen aan het Rail Freight Square en tientallen spoorworkshops bijwonen.

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.