Susi Zijderveld nieuw lid van Raad van Bestuur bij NS

Susi Zijderveld, NS, Raad van Bestuur, CBR

Susi Zijderveld gaat vanaf 1 februari de functie Chief Governance, Risk & Compliance Officer (CGRCO) in de Raad van Bestuur van de NS vervullen. Zijderveld is nu directeur van het CBR. 

Zijderveld wordt bij NS aangesteld op voordracht van de Raad van Commissarissen. Zij gaat samen met Roger van Boxtel en Engelhardt Robbe de Raad van Bestuur van het spoorbedrijf vormen.

NS professionaliseren

De officiële titel van Zijderveld bij NS wordt Chief Governance, Risk & Compliance Officer. De vervulling van deze nieuwe functie binnen de Raad van Bestuur moet bijdragen aan de verdere professionalisering van de bedrijfsvoering binnen NS en zal een belangrijke rol moeten spelen bij het realiseren van de gewenste cultuurverandering.

De Centrale Ondernemingsraad van NS heeft positief geadviseerd over de benoeming. “Mevrouw Zijderveld beschikt over brede bestuurlijke ervaring, onder meer bij De Nederlandsche Bank (DNB) en als bestuursvoorzitter bij het CBR. Haar juridische achtergrond en ervaring in de advocatuur zijn bijzonder waardevol voor deze positie. De Raad van Commissarissen is er van overtuigd dat zij over de vereiste kwaliteiten en daadkracht beschikt om de noodzakelijke veranderingen door te voeren die passen bij een maatschappelijke onderneming in het openbaar vervoer met een hoog en integer normbesef.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.