Operationeel directeur HTM Alex Rentier vertrekt naar Dubai

Alex Rentier, operationeel directeur, HTM

De operationeel directeur van HTM, Alex Rentier, vertrekt per 1 december bij HTM om in dienst te treden bij Dubai Tram en Metro. Rentier wordt Managing Director bij het OV-bedrijf in Dubai. Verder gaat hij werken aan een openbaar vervoerprogramma voor de World Expo 2020, die ook in Dubai zal plaatsvinden. 

Rentier trad in 2014 in dienst bij HTM. Hij was als operationeel directeur nauw betrokken bij de voorbereidingen voor een nieuwe stadstram in Den Haag en heeft met een team meegewerkt aan verbeterde prestaties van de Haagse vervoerder op het gebied van rituitval en punctualiteit.

Opvolging

Het is op het moment nog onduidelijk wie Rentier bij HTM gaat opvolgen. Het directieteam van de Haagse vervoerder bestaat verder uit algemeen directeur Jaap Bierman en financieel directeur Gerard Boot. Voordat Rentier bij HTM in dienst trad, was hij de Mobilisation Director bij Abellio in Duitsland, de internationale dochtermaatschappij van NS. Daarvoor was hij operationeel directeur bij NedTrain.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Inge Jacobs

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.