FNV zegt vertrouwen op in NS-topman Huges

Timo Huges, directeur NS

Vakbond FNV heeft het vertrouwen in NS-topman Timo Huges opgezegd nu de provincie Limburg de grote OV-concessie aan vervoerder Arriva heeft gegund. FNV heeft er geen vertrouwen meer in dat Huges de reputatie van de NS nog kan redden.

De vakbond heeft de ondernemingsraad van NS het advies gegeven om dit standpunt over te nemen, meldt dagblad de Limburger. De ondernemingsraad (or) heeft hier nog geen besluit overgenomen. De or had dinsdagavond een spoedoverleg met de NS-directie over de situatie in Limburg.

Schade

NS-dochter Abellio had de OV-concessie in eerste instantie gewonnen, maar die werd de vervoerder weer afgenomen toen bleek dat twee bestuurders van Abellio bedrijfsgevoelige informatie hadden ontvangen van een ex-medewerker van Veolia.

De provincie besloot dinsdag om het vervoer in Limburg aan de nummer twee, Arriva te gunnen, voor een periode van 15 jaar. Limburg wil de schade verhalen die is geleden door de fraude die is gepleegd door de bestuurders van Abellio tijdens het aanbestedingsproces. Wat deze claim precies inhoudt, wordt nog onderzocht.

OV-concessie

De OV-concessie betreft het gehele busvervoer en de regionale treindiensten in de provincie Limburg. De stoptrein-verbindingen tussen Roermond en Maastricht Randwyck en tussen Heerlen en Sittard, die nu nog door NS worden verzorgt, zijn voor het eerst aanbesteed.

Een andere regionale spoorlijn in de concessie is de Maaslijn tussen Roermond, Venlo en Nijmegen. Deze spoorverbinding en de Limburgse busdiensten worden nu nog door Veolia geëxploiteerd. De concessie heeft een totale waarde van twee miljard euro.

Lees ook:

Concessie Limburg definitief naar Arriva, provincie legt schadeclaim neer bij Abellio

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.