Alexandra van Huffelen nieuwe directeur GVB

Alexandra van Huffelen, directeur, GVB

Alexandra van Huffelen is door benoemd tot algemeen directeur van GVB in Amsterdam. Zij komt per 1 juni bij de stadsvervoerder in dienst. Van Huffelen zal als voorzitter van het directieteam van GVB leiding geven aan het vervoerbedrijf dat dagelijks circa 750.000 reizigersritten verzorgt per bus, tram, metro en veerpont.

De komende jaren zal zij zich met name bezighouden met het realiseren van de ingezette veranderingen binnen de organisatie en het behalen van de ambitieuze doelstellingen zoals die zijn overeengekomen met opdrachtgever Stadsregio Amsterdam.

Directieteam

Hans Bakker, voorzitter Raad van Commissarissen GVB, is verheugd met haar komst: “Met haar ruime bestuurlijke en politieke ervaring en commerciële achtergrond krijgen we een gedreven en deskundig bestuurder die de dynamiek van de grote stad en de complexiteit van het openbaar vervoer begrijpt. Wij vinden het belangrijk dat zij deze uitdaging op waarde schat en het enorme potentieel van deze organisatie en al haar mensen ziet, zoals het directieteam dat ook ziet.”

Van Huffelen heeft vele jaren gewerkt in een publiek-private context en ervaring opgedaan met klantgerichtheid, techniek en management. Zij was de afgelopen jaren wethouder (D66) Duurzaamheid, Binnenstad en Buitenruimte in Rotterdam. Daarvoor vervulde zij diverse directiefuncties bij Essent.

Snelle benoeming

Maatschappij Voor Beter OV zegt in een reactie blij te zijn “met de snelle benoeming van een nieuwe algemeen directeur bij het GVB”. “Alexandra van Huffelen is gepokt en gemazeld waar het gaat om het reilen en zeilen van een groot nutsbedrijf en weet na haar wethouderschap in Rotterdam ook hoe in politiek opzicht de hazen lopen. Daarnaast geldt zij als open en toegankelijk”, aldus de reizigersorganisatie.

GVB verzorgt het openbaar vervoer met tram, bus, metro en veren in en rond Amsterdam met 56 buslijnen, 16 tramlijnen, 4 metrolijnen en 8 veerverbindingen. Gemiddeld verzorgt GVB 750.000 reizigersritten per dag. De reiziger staat bij GVB centraal. De organisatie telt zo’n 3.750 medewerkers die zich dagelijks richten op het verder verbeteren van de klanttevredenheid van reizigers in openbaar vervoer dat veilig, op tijd, schoon en klantvriendelijk is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.