Marion Gout stapt op als directeur ProRail

ProRail komt onder strakke regie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu te staan. ProRail zal daardoor geen zelfstandig overheidsbedrijf meer zijn. Dat heeft ertoe geleid dat directeur Marion Gout besloten heeft om per 1 juli op te stappen. Dat heeft ProRail bekendgemaakt.

“Wij zijn Marion Gout-van Sinderen zeer erkentelijk voor hetgeen zij voor ProRail in de afgelopen paar jaar heeft betekend”, meldt de Raad van Commissarissen. “In het bijzonder voor het verscherpen van de focus op de operationele performance van ProRail en voor de resultaten die zij met haar mensen heeft weten te bereiken in het belang van vervoerders, hun reizigers en verladers.”

Wisselstoringen

ProRail kwam donderdagavond nog met een positief bericht naar buiten. Het aantal wisselstoringen zou flink gedaald zijn. De Telegraaf meldt vandaag dat het aantal storingen op het spoor de laatste jaren gigantisch is gestegen van 1846 (2011) tot 2312 vorig jaar, een toename van ruim 25 procent. Terwijl Gout had beloofd dat er volgend jaar geen enkele storing meer zou zijn. Volgens de Telegraaf zou dat teleurstellende cijfer zwaar meewegen in het besluit om te vertrekken.

Gout werd door minister Schultz (Infrastructuur) aangesteld om orde op zaken te stellen bij ProRail. Bij het spoorbedrijf wordt de topvrouw geroemd om haar analytisch vermogen. Kritiek is er ook op haar. De meesten vinden dat ze het spoorbedrijf veel te veel vanuit haar kamertje bestuurde en te weinig in de media was te zien om ProRail te verdedigen.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.