Mogelijk ontslag voor twee directeuren GVB

GVB Amsterdam

Adrie Bolier en Pieter Schotte, de twee directeuren van het GVB zullen naar alle waarschijnlijkheid op korte termijn worden ontslagen. De twee zouden stelselmatig de regels van aanbesteding hebben overtreden en zichzelf salarissen boven de balkenendenorm hebben toegedicht.

Daarmee is de situatie van de twee binnen het GVB onhoudbaar geworden. De Raad van Commissarissen (RVC) van het GVB heeft conclusies getrokken uit het onderzoek dat GVB heeft ingesteld naar vermeende wanpraktijken binnen het bedrijf.

Regels

Hieruit zou blijken dat de twee directeuren regels hebben overtreden. Beide directeuren zouden daarnaast elkaar een bonus van een halve ton op hun salaris hebben gegeven, overigens met toestemming van diezelfde RVC. Inmiddels is een lid van de RVC, Jan Westerhoud, op eigen initiatief al vertrokken bij het bedrijf.

GVB komt later deze week met een persbericht.

 

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.