Ondernemingsraad RET wil einde aan bezuinigingen

De Ondernemingsraad van de RET wil dat de Stadsregio Rotterdam stopt met het doorvoeren van bezuinigingen. Dat zou niet meer nodig zijn, volgens de OR die een brief aan de gemeenteraad heeft gestuurd.

In het onlangs gesloten Lente-akkoord is afgesproken dat een groot deel van de bezuinigingen op het openbaar vervoer in de grote steden wordt teruggedraaid. Rotterdam krijgt dit jaar tien miljoen extra om de bezuinigingen in het OV te verzachten.Toch gaat de Stadsregio door met bezuinigen, concludeert de OR.

Veiligheid


Die bezuinigingen gaan vooral ten koste van de veiligheid. In de plannen wordt op conducteurs bezuinigd en lijnen worden ingekort, waardoor mensen moeten overstappen op ‘onveilige punten’. Volgens de OR worden de belangen van het openbaar vervoer in Rotterdam steeds verder uitgehold, meldt RTV Rijnmond

Auteur: admin

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.