Reizen met Connexxion plannen via Google

Alle lijnen van Connexxion zijn nu zichtbaar op Google Maps. Niet alleen de buslijnen, maar ook die van tram en trein. Reizigers van Connexxion kunnen daardoor heel handig hun reis op een geheel eigentijdse manier plannen.
Dat alle vervoerslijnen nu getoond kunnen worden, is mogelijk door samenwerking met Google Transit en een
financiƫle bijdrage van de provincie Utrecht voor de ontwikkeling van de database.
Elke dag worden ongeveer 850 Connexxionlijnen en 40.000 ritten in Google Transit getoond. Daarmee kan Connexxion, de grootste Nederlandse streekvervoerder, zich op Google Maps naar eigen zeggen meten met de vervoersbedrijven in grote Amerikaanse steden als New York, Chicago en Dallas.
Door deel te nemen aan Google Transit wil Connexxion haar reizigers een andere manier van plannen aanbieden op een eigentijds en aansprekend platform. Als je gewend bent om bijvoorbeeld je autoroute te plannen via Google Maps, is het logisch dat je voor het openbaar vervoer dezelfde manier van plannen gebruikt.
In Google Maps kun je plannen vanaf de kaart of het satellietbeeld. Met een rechtermuisklik selecteer je een vertrekpunt en een bestemming. Vervolgens klik je op het bus-icoon en zie je de mogelijkheden voor het openbaar vervoer.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.