700 Brabantse bussen uitgerust met dode hoek-sticker

Gedeputeerde Renze Bergsma, directeur Hermes Juul van Hout, wethouder Eindhoven Monique List FOTO Provincie Brabant
Gedeputeerde Renze Bergsma, directeur Hermes Juul van Hout, wethouder Eindhoven Monique List

Op alle 700 Bravo-bussen in Noord-Brabant prijkt sinds kort een dode hoek-sticker. De sticker wijst fietsers erop waar ze veilig en zichtbaar fietsen: rechts achter de bus, op een afstand van minstens drie meter.

Dat konden de onderbouwleerlingen van het Montessori College in Eindhoven vrijdag in de praktijk ondervinden. Op hun school werden de stickers die officieel onthuld. De scholieren kregen verkeersles in de bus en mochten zelf achter het stuur plaatsnemen om te zien wat de buschauffeur ziet.

Hermes-directeur Juul van Hout, gedeputeerde Renze Bergsma en de Eindhovense wethouder Monique van List gaven de leerlingen een belangrijke les mee: als jij de chauffeur ziet, ziet hij jou ook. Ze wezen ook op het hoge aantal ongevallen in de provincie: vorig jaar vielen in Brabant 150 doden in het verkeer. In 90 procent van de gevallen werden ze veroorzaakt door het eigen gedrag.

Alert zijn

De actie is onderdeel van de publiekscampagne ‘Brabant gaat voor NUL verkeersdoden’. Deze campagne maakt weggebruikers bewust van hun eigen gedrag in het verkeer. De focus van de campagne ligt in 2019, net als in de drie voorgaande jaren, op alert zijn in het verkeer. Dit jaar is het thema zichtbaarheid, vorig jaar was dat snelheid.

Auteur: Jan Pieter Rottier

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.